GM-KB3S-G5
GM-KB3S-G5

Nyomás bemenő p1               : 1000 mbar
Nyomás p2                                : 1900 mbar
Nyomás különbség Δp           : 900 mbar
Térfogatáram Q1                     : 138 m3/h
Térfogatáram Qn                     : 127 m3/h
Teljesítmény Pmot                  : 7,5 kW
Teljesítmény munkaponton  : 5,9 kW
Bemenő hőmérséklet t1      : 20 OC
Kimenő hőmérséklet t2       : 139 OC
Fordulatszám fúvó nHR          : 3560 min-1
Fordulatszám motor nM         : 2925 min-1

Kategória: .

A VEVŐK NYERESÉGE A MŰSZAKI FEJLESZTÉSEK KÖVETKEZTÉBEN

Delta Blower fúvó aggregát 5. generációja az ismert és sikeres megelőző generációk jellemzőinek összegzése olyan műszaki újításokkal, amelyek már ma számolnak a jövőbeli piaci követelményekkel is.
Miért 5. generáció?
Az fúvó gyártója komplett aggregátokat tervezett és azokat 1960. óta folyamatosan továbbfejlesztette. A Delta Blower 5. generációja tehát már az ötödik „nemzedéke” a fúvó aggregátoknak és ezzel kitart a tradíció és az újítás sikeres kombinációja mellett.Az új gyártási sorozat előterében mindazonáltal az az 5 fő előny áll a vevők szempontjából, amelyek egyidejűleg döntő megkülönböztető ismérveket mutatnak más fúvómodellekhez képest, és ezzel jelentősen hozzájárulnak az “5. generáció” névadásához.

Zaj
Ellentétben az előző generációkkal lehetővé vált, hogy az új sorozatú 5. generációs Delta Blower fúvók zajszintje jelentősen csökkenjen, kb. 6 – 8 dB(A) értékben, sőt egyes esetekben akár ezen felül is. Ezen kívül a továbbiakban az abszorpciós anyagok alkalmazásáról következetesen és tudatosan lemondtunk. A jelentős zajcsökkentés segítségével a költségigényes különleges intézkedések (mint pl. speciális burkolatok) eleve megtakaríthatók

Egyszerű kezelés és karbantartás
Az új aggregát fejlesztésénél egy különleges ismérv a felhasználóbarát berendezés kialakítása volt. Ez már a felállításnál kezdődik, mivel az aggregátok kényelmes szállítása a helyszínen akár emelő kocsival, akár emelővillás targoncával lehetséges. Egy a berendezéssel szállított szervizcsomag, melyben van emelő berendezés, tölcsér és első olajtöltet, megkönnyíti az üzembe vételt valamint a későbbi szervizelési munkálatokat.
Az aggregát kezelése a homlokoldalon történik. Valamennyi alkotóelem, aminek a karbantartása szükséges, könnyen hozzáférhető, úgy a kezelői, mint a hátoldalról. Kiemelkedő előnyt jelent az olajellátó rendszer. Ez lehetővé teszi az olajszint ellenőrzését kívülről, forgó gépnél. A gépek szükségszerű lekapcsolása és a folyamatok illetve a gyártás ezzel járó megszakítása már a múlté.

Mechanikus ventilátor
A zajcsillapító burkolat szellőztetése ezeknél az aggregátoknál mechanikus ventilátorral történik, ami a fúvó tengelyére van szerelve. Ezzel a kiegészítő segédenergia valamint elektromos szerelési költségek elkerülhetők. További előnyt biztosít a szellőző rendszer az ATEX – alkalmazásnál. A mechanikus üzemmódnál semmilyen robbanásvédett motor nem szükséges a ventilátorhoz. Jelentős költségeket lehet ezzel megtakarítani.

Abszorpciós anyagokat nem alkalmaznak
Az alapkeret, ami egyidejűleg a nyomóoldali zajcsillapítás feladatát is átveszi, a zajt a levegőáramlás irányának megfordításával csökkenti. Az abszorpciós anyagról, ami alapvetően kopásnak van kitéve, le lehet mondani. Ezzel biztosítható, hogy a fúvó után kapcsolt rendszer ne szennyeződjön. Az ömlesztett áruk pneumatikus szállításánál biztosított az élelmiszerekkel kapcsolatos alkalmasság. Pl. a szennyvíz technológiánál a levegőztető rendszer károsodása elkerülhető, a költséges karbantartási ráfordítás minimalizálható és a termelés korlátozása kizárható.

Helytakarékos megoldás
Mindenekelőtt a kisebb építési méreteknél csökkenthető a hosszméret. Ehhez az úgynevezett “Side-by-Side” (egymás mellé telepíthető) variáció adott. A helyigény csökkentésével a szükséges gépteremméret terén is megtakarítás érhető el. A megváltoztatott méretek és építésmód következtében jobbak a kicserélési lehetőségek az előző berendezés generációkkal szemben, mint pl. K I, K II és a K III.

9 építési nagyság 5 névleges átmérővel:
Kisebb helyigény a kompakt építési mód és a “Side-by-Side” felállítási változat segítségével

Az új sorozatú 5. generációjú Delta Blower aggregátok további előnyei az alábbiak:
• Az alapkeret, mint szikrakioldó működik az ATEX előírásoknak megfelelően. (Lásd az A1-020 számú prospektust)
• A fúvófokozat szabadalmaztatott eljárással rendelkezik a pulzáció csökkentéséhez.
• Energiatakarékos EFF1 osztályú motorok alkalmazása alapkivitelben
• Engedély a PED irányelveknek megfelelően (nyomó hangtompító és nyomószelep)
• Beszívás az aggregát “hideg” oldalán
• Automatikus ékszíj utánfeszítés billenő motortartóval

Szállítási terjedelem:
• fúvófokozat
• alapkeret integrált nyomóoldali zajcsillapítóval
• szívórendszer szűrővel és szívóoldali zajcsillapítóval
• hajtás (billenő motortartóval és szíjhajtással)
• csatlakozó ház nyomószeleppel és visszacsapó szeleppel
• rugalmas gumikarmantyú szorítókengyellel

Tartozék:
• hangtompító burkolat bel- és kültéri felállításhoz
• EFF1 hajtómotor
• indító tehermentesítő
• nyomásmérő a szállító nyomás kijelzéséhez
• karbantartás-kijelző a szívószűrő felügyeletéhez
• Az ASG 200 típusú fúvó vezérlés

Súly 234 kg
Méretek 800 x 800 x 1050 mm
Gyártó

Aerzen